Hiperhidroza, cunoscută și drept transpirație excesivă, poate fi cauzată și chiar amplificată de diverși factori, precum stresul, emoțiile intense, hainele purtate sau chiar alimentația. Pentru a încerca să reduci efectele neplăcute asociate cu hiperhidroza, recomandăm să acorzi mai multă atenție în primul rând alimentelor consumate. În continuare îți prezentăm o listă a alimentelor pe care să le eviți dacă de confrunți cu transpirație excesivă.

1. Alimentele sărate sau picante
Prin transpirație, corpul nostru încearcă să scape de excesul de sodiu, dar și să își regleze temperatura. Din acest motiv, în primul rând trebuie acordată mai multă atenție alimentelor sărate (mezeluri, supe instant, preparate congelate, alimente marinate, snacks-uri). Cantitatea ridicată de sodiu va forța corpul să transpire mai mult pentru a elimina în mod corespunzător excesul de sodiu.
Cu privire la alimentele picante, elementul vinovat îl reprezintă capsaicina – prezent în ardei. Acesta crește temperatura corpului, stimulând procesul de transpirație pentru a ajuta cu răcorirea ulterioară a corpului. De aceea se recomandă să se evite consumul de alimente picante în special pe timp de vară.
2. Alimentele procesate, bogate în grăsimi
Întrucât acestea au un conținut foarte sărac de fibre și enzime, consumul lor duce la o digestie îngreunată. Întrucât corpul necesită mai mult timp pentru a procesa grăsimi saturate, acest lucru cauzează adesea o transpirație excesivă.
În această categorie intră produsele de fast-food, de patiserie, cele semipreparate, dar și alimente precum înghețata și margarina. Acestea trebuie evitate sau consumul lor trebuie redus cât mai mult.
3. Băuturile alcoolice sau pe bază de cofeină
Consumul excesiv de băuturi alcoolice duce la deshidratarea excesivă a corpului, fapt ce poate fi periculos în special vara. Corpul va produce transpirație, fără ca senzația de sete să fie satisfăcută.
Iar în cazul produselor pe bază de cofeină, acestea stimulează sistemul nervos central, ceea ce duce la creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale; în consecință, duce adesea și la transpirație. În această categorie sunt incluse, pe lângă cafea, și cola, ceaiul verde sau negru sau băuturile energizante.
4. Produsele bogate în zahăr
Acest punct se axează mai mult persoanelor care suferă de hipoglicemie sau de diabet. Transpirația excesivă poate fi un efect secundar al încetinirii digestiei și nevoii corpului de a produce mai multă insulină.

Desigur, eliminarea sau consumul moderat al acestor alimente va contribui la combaterea transpirației excesive, însă nu reprezintă unica soluție. Pentru a scăpa de problemele asociate hiperhidrozei, trebuie să adopți anumite obiceiuri: să porți haine din materiale naturale, să faci dușuri zilnice, să te hidratezi corespunzător și, cel mai important, să folosești produse antiperspirante potrivite.
Specialiștii dermatologi recomandă Odaban spray antiperspirant pentru a combate efectele neplăcute ale hiperhidrozei! Acest spray asigură o protecție de lungă durată împotriva transpirației excesive, având o eficacitate dovedită dermatologic de 90% după primele 3-4 aplicări. Odată aplicat pe piele, formula produsului pe bază de clorhidrat de aluminiu 20%, alcool denaturat și silicon PEG-12 dimethicone duce la formarea unui complex insolubil, ca o peliculă protectoare. Aceasta contribuie la micșorarea glandelor sudoripare și la reducerea semnificativă și chiar oprirea transpirației.
Odaban spray antiperspirant trebuie aplicat seara, pe pielea complet uscată. La început, acesta necesită 3-5 aplicări pe săptămână, însă ulterior va necesita doar 1-2 ori pe săptămână. Se recomandă să fie folosit împreună cu o rutină de igienă personală corespunzătoare și poate fi combinat cu deodorante obișnuite, pe care le poți aplica a doua zi, dimineața. Nu trebuie folosit timp de aproximativ 48 de ore înainte și după epilare sau ras în zona axilei; de asemenea, evitați aplicarea pe suprafețe mari, direct pe mucoasă sau pe pielea lezată.

Pe scurt, puteți ține sub control și chiar scăpa de efectele neplăcute ale hiperhidrozei dacă acordați atenția necesară factorilor care declanșează transpirația excesivă – în special alimentația. În combinație cu Odaban spray antiperspirant, te vei putea bucura din nou de activitățile și hobby-urile tale, fără grija transpirației excesive!

Pin It on Pinterest