Antiperspirant vs. Deodorant

Adesea, termenii deodorante si antiperspirante sunt folosite in acelasi context, desi exista o diferenta majora intre cele doua cuvinte! Deodorantele nu opresc transpiratia. Ele doar actioneaza temporar pentru neutralizarea mirosului neplacut cauzat de bacteriile de pe piele din zona axilelor. Multe deodorante contin parfum, care nu fac altceva decat sa mascheze mirosul neplacut al transpiratiei. Deodorantele sunt acele produse cosmetice care nu incearca oprirea transpiratiei, fie ca vorbim de transpiratia normala sau de cea excesiva, care este o afectiune medicala, denumita hiperhidroza. Astfel, deodorantele contin substante antibacteriene si preponderent parfum pentru a lupta cu mirosul neplacut.

Antiperspirantele reduc transpiratia excesiva. Practic, se formeaza o pojghita temporara in deschiderea glandelor sudoripare. Acest strat protector este inlaturat natural, in cateva zile. In cazurile de transpiratie excesiva la subrat, folosirea unui deodorant sau antiperspirant clasic nu este suficient si se recomanda utilizarea unui antiperspirant profesional, care actioneaza direct asupra debitului de transpiratie si care permite o relaxare a glandelor sudoripare din zona axilara. Substanta activa din majoritatea antiperspirantelor sunt sarurile de aluminiu! Clorura de aluminiu a fost folosita pentru a combate transpiratia excesiva inca de la începutul anilor 1900 in combinatie cu apa. Mai tarziu, s-a folosit alcool iar efectul pe termen lung este mult mai puternic.

Compania s-a dezvoltat in decursul a peste 51 ani, ramanand pana in ziua de azi lider mondial in producerea antiperspirantelor folosite de cei cu transpiratie excesiva!

Pin It on Pinterest

Shares