Cand devine transpiratia excesiva o problema ?

mart. 25, 2016Uncategorized @ro0 comentarii

Bufeurile de transpiratie la menopauza
Bufeurile si transpiratia excesiva o problema reala pentru majoritatea femeilor ajunse la menopauza.

Bufeurile fac parte din efectele secundare nedorite ale instalarii menopauzei dar acestea pot fi controlate cu ajutorul unui antiperspirant extra eficient cu eficacitate dovedita clinic. In timpul menopauzei, femeile devin mai sensibile la schimbarile de temperatura. In timpul unui astfel de episod, femeile pot experimenta o senzatie de caldura a intregului corp, cu inrosirea obrajilor si care poate avea intensitatea cea mai mare in primele 3 minute de la debut. Prin transpiratia excesiva in timpul unui bufeu, corpul se raceste brusc, acesta fiind unul din rolurile principala ale transpiratiei, acela de a regla temperatura corpului, creand un disconfort si mai mare prin senzatia de frig. Cercetarile au evidentiat ca bufeurile apar mai des dupa masa tarziu si in timpul noptii dar si in situatii de stres crescut, ceea ce poate creea dificultati de concentrare.

Aplicand Odaban Antiperspirant seara, inainte de culcare, femeile care sunt la menopauza dar au inca o viata sociala si profesionala activa pot controla efectele neplacute ale bufeurile.

Transpiratia excesiva o problema reala

Adriana (din motive de confidentialitate, numele este fictiv) in varsta de 43 de ani stie ce inseamna acest lucru. La fel ca multe alte femei, trecute de 40 de ani, ea s-a confruntat cu insomnie, membrane uscate si crestere in greutate, inca de la primele simptome ale instalarii menopauzei. Avand o functie de conducere, prin natura serviciului, ea interactioneaza in fiecare zi cu multe persoane. Dintre toate efectele neplacute ale menopauzei amintite anterior, bufeurile i-au dat cele mai mari batai de cap. Nu senzatia de caldura incontrolabila, spune ea, cat transpiratia excesiva de la axile care lasa urme vizibile pe camasa sau pe sacou. Pe fond emotional, grija ca va transpira in exces provoca mai multa transpiratie decat in mod normal pana atunci.

Sfaturi utile pentru a contracara bufeurile: femeile care sunt angajate in sportul de anduranta au mai putine bufeuri odata cu instalarea menopauzei. Yoga si exercitiile de respiratie pot ajuta de multe ori. Specialistii medicali recomanda persoanelor care se confrunta cu transpiratia excesiva si bufeuri sa evite consumul de alcool, bauturile calde sau mancarea condimentata. Un regim alimentar echilibrat, care contine mai putina carne, o multime de fructe si legume, precum si produse lactate cu continut scazut de grasimi, poate afecta pozitiv starea generala.

Transpiratia excesiva in adolescenta

Anii adolescentei sunt frumosi si aduc cu ei experiente noi si interesante, de la prima dragoste, la obtinerea permisului de conducere dar si modificari generale ale corpului care au loc odata cu pubertatea. Aceste schimbari care apar in adolescenta nu sunt percepute in mod pozitiv intotdeauna, caci vin la pachet cu anumite neplaceri: aparitia cosurilor (acnee), cresterea parului pe corp si mirosul corpului, generat in special de transpiratia excesiva. Cu toate ca transpiratia este normala si sanatoasa, o transpiratie in exces poate cauza reale probleme de integrare in colectiv, cei din jur percepand ca acestia nu sunt curati. Pentru a evita toate acestea trebuie tinut cont de cateva masuri de igiena: dusul zilnic, folosirea unui antiperspirant eficient, purtarea hainelor confectionate din fibra naturala si incaltamintea din piele naturala, pentru evitarea mirosului neplacut al picioarelor si pantofilor.

Igiena personala este foarte importanta in timpul adolescentei. Dusurile zilnice (fara spalarea parului in fiecare zi, in cazul fetelor), desi nu opresc transpiratia excesiva, vor mentine pielea curata si contribuie la indepartarea bacteriilor responsabile cu mirosul neplacut. Aplicarea unui antiperspirant eficient, asa cum este Odaban, ajuta foarte mult atunci cand deodorantele obisnuite nu mai fac fata excesului de transpiratie. Odaban Antiperspirant Deodorant se aplica seara, inainte de a merge la culcare iar pielea trebuie sa fie curata si perfect uscata pentru a preveni iritatiile pielii. Substanta activa existenta in antiperspirantul Odaban, in contact cu apa, provoaca o reactie acida si o senzatie de iritatie la nivelul pielii. De aceea se recomanda citirea cu atentie si respectarea instructiunilor de aplicare.

Pin It on Pinterest