fbpx

Tratament eficient pentru mirosul picioarelor

apr. 1, 2016Uncategorized @ro7 comentarii

Mirosul picioarelor

Mirosul piciorului este o problema cu care au de-a face multi oameni in fiecare zi. De multe ori este descris ca, avand un miros de otet, amoniac si branza. Catalizatorul primar pentru mirosul piciorului este transpiratia. Piciorul uman are in jur de 250.000 de glande sudoripare care produc pana la 236 ml (o cana) de transpiratie in fiecare zi. Interesant este ca transpiratia in sine nu are miros.

Cauze comune ale mirosului picioarelor

Bacterii

Exista mai multe tipuri de bacterii asociate cu mirosul picioarelor. Cea mai frecventa este bacteria numita Brevibacterium. Ea se dezvolta pe picioare si se hraneste cu celulele de piele moarta dupa care elimina un miros de gaz metantiol, care are un atom de sulf. Destul de interesant este faptul ca Brevibacterium este utilizata in procesul de fermentare a anumitor branzeturi. O alta bacterie responsabila de mirosul neplacut al picioarelor este Propionibacterium, o bacterie in forma de tija, gasita mai ales in glandele sudoripare sebacee. Ea are capacitatea unica de a metaboliza aminoacizii din transpiratie in acid propionic. Acidul propionic este identificat frecvent in transpiratie si are un miros foarte intepator de otet. Staphylococcus epidermidis este o alta bacterie vinovata pentru mirosul pantofilor si picioarelor, parte naturala a florei umane, localizata in general pe piele si mai putin pe mucoase. Dupa ce interactioneaza cu transpiratia produce acid isovaleric, cunoscut ca avand un miros de branza si mucegai.

Infectii cutanate

Keratosis pilaris este o infectie a pielii rezultata din purtarea indelunga a pantofilor sau cizmelor, in prezenta transpiratiei excesive. Aceasta infectie este cauzata de bacteriile mai sus amintite si se caracterizeaza prin crapaturi ale pielii in talpa si la degetele piciorului. Contrar credintei populare, piciorul de atlet nu provoaca miros.

Cura de slabire

Alimentatia joaca un rol important nu doar in respiratia urat mirositoare dar poate afecta si mirosul corpului sau mirosul picioarelor. Nutrientii si compusii din alimente sunt esentiali pentru hrana de zi cu zi, dar pot influenta mirosul nostru. Acesti compusi organici sunt absorbiti in organism iar mai apoi eliberati prin transpiratie si piele. Alimente frecvent asociate cu mirosul corpului sunt carnea rosie, fructele de mare, galbenusul de ou, usturoi, ceapa, iaurt, fasole, sparanghel, varza dar si condimente precum semintele de mustar si coriandru.

Cum reducem mirosul picioarelor ?
O igiena corespunzatoare

Deoarece bacteriile sunt un factor major in mirosul picioarelor, spalarea zilnica a picioarelor este foarte importanta. Folosind un sapun antibacterian veti distruge cea mai mare parte a bacteriilor iar prosopul si piatra ponce moale indeparteaza celulele de piele moarta care se descompun in prezenta transpiratiei si accentueaza mirosul pantofilor si picioarelor. Pielea moarta serveste ca hrana pentru bacterii, care, la randul lor, cresc metabolismul aminoacizilor in produsi secundari de miros.

Purtati incaltaminte din piele naturala sau care permite o ventilatie corespunzatoare a piciorului.

Odaban Pudra Pantofi si Picioare – tratament eficient pentru mirosul picioarelor !

Pudra Odaban este o combinatie unica si patentata de ingrediente care trateaza mirosul pantofilor si mirosul picioarelor si care nu mascheaza mirosul neplacut. Cu vanzari anuale ce depasesc 1,5 milioane de unitati, Pudra Odaban este recomandata la nivel mondial de medici dermatologi in tratamentul bacteriilor responsabile de mirosul neplacut. Tratamentul fiecarei pereche de pantofi este 7 pana la 10 zile, timp in care se pune o lingurita (primita la achizitie) in fiecare pantof, inainte de incaltare. Efectul este unul de durata: 6 luni, pantofii sau picioarele nu vor avea niciun miros !

Pin It on Pinterest