fbpx

Poate părea că am scăpat de o grijă, acum că suntem în plină toamnă – mai exact, s-a dus căldura intensă din lunile de vară, care cauza transpirație. Însă doar pentru că s-a eliminat „cauza” principală nu înseamnă că am scăpat complet de transpirație, în special în cazul persoanelor care au probleme cu transpirația excesivă. Iată câteva cazuri de care trebuie să ne ferim chiar și în zilele mai răcoroase, pentru a nu avea probleme cauzate de transpirație.

Principala problemă în timpul lunilor de toamnă/iarnă o reprezintă diferențele de temperatură. De exemplu, dimineața și seara este mult mai răcoare decât la prânz și ești tentat să te îmbraci mai gros, însă la birou sau în timpul pauzei de masă ajungi să te încălzești. O situație deloc ideală, în special dacă transpiri la muncă sau ai o ieșire după.
Această problemă poate apărea și dacă faci exerciții fizice/sport și ești îmbrăcat prea gros (indiferent dacă ești la sală sau în aer liber), te îmbraci prea gros când te culci și te învelești cu o pătură sau plapumă groasă sau pur și simplu nu ții cont de temperatura ambiantă a locului unde trebuie să ajungi, ci doar de cea de afară.
Desigur, dacă ai probleme cu transpirația excesivă, asta nu înseamnă că scapi în timpul lunilor friguroase. Chiar dacă poate nu la fel de frecvent, problemele se pot manifesta în continuare, în special în situațiile menționate mai sus. Însă să nu uităm că pot exista și alți factori care pot declanșa producerea de transpirație, precum stările emoționale puternice: stres, nervozitate, anxietate, agitație, iritabilitate etc.
Pe lângă acestea, transpirația poate fi cauzată în orice moment, indiferent de anotimp, și de diverse afecțiuni sau stări hormonale. Tulburările endocrinologice sau infecțiile (în special cele care duc la stare febrilă) sunt printre cele mai frecvente, iar alți factori, precum menopauza sau obezitatea, pot contribui și ei la prezența unei transpirații excesive.
Nu în ultimul rând, transpirația poate ține și de factori externi care țin de preferințele noastre personale, precum: fumatul, consumul de alcool, cafea și alimente picante sau bogate în sare, grăsimi sau zaharuri procesate. De asemenea, pot apărea episoade de transpirație (în special excesivă) care de manifestă drept efecte adverse secundare ale unui tratament medicamentos.

Ce este de făcut în această situație, pentru a preveni și ține sub control transpirația? În mare parte, trebuie urmate aceleași sfaturi ca și pe timpul verii, însă puțin adaptate:

  • atenție la îmbrăcăminte: poartă haine din bumbac, care lasă pielea să respire; în plus, caută să alegi să porți articole sau accesorii (șaluri, eșarfe, pălării) în mai multe straturi față de un singur pulover gros, pentru a putea fi date jos mai ușor;
  • atenție la hidratare: asigură-te că bei cantitatea necesară de lichide – ideal 2 litri pe zi și preferabil cât mai multă apă;
  • atenție la igiena personală: fă dușuri zilnice și optează pentru produse antiperspirante eficiente.

În încheiere, dorim să insistăm asupra ultimului punct menționat mai sus – mai exact, antiperspirantele. În special dacă suferi de transpirație excesivă, care se manifestă și în timpul anotimpului rece, trebuie să alegi un produs puternic, eficient, care să te scape complet de griji, iar Odaban spray antiperspirant este aliatul de nădejde în astfel de situații!
Odaban spray antiperspirant asigură protecție de lungă durată împotriva transpirației excesive, cu o eficacitate dovedită dermatologic de 90% după doar 3 aplicări. Cu o formulă pe bază de clorhidrat de aluminiu 20%, alcool denaturat și silicon PEG-12 dimethicone, odată aplicat, se formează un complex insolubil la suprafața pielii – mai exact, o peliculă protectoare. Aceasta contribuie la micșorarea glandelor sudoripare și, astfel, la reducerea semnificativă și chiar oprirea transpirației. Acesta trebuie aplicat seara, pe pielea complet uscată – la început, de mai multe ori pe săptămână, însă ulterior, o dată, cel mult de două ori pe săptămână. Se recomandă să fie folosit împreună cu o rutină de igienă personală corespunzătoare și poate fi combinat cu deodorante obișnuite, pe care le poți aplica a doua zi, dimineața.

Dacă nu pare că ai scăpat de transpirație nici pe perioada de toamnă/iarnă, urmează recomandările noastre și apelează cu încredere la Odaban spray antiperspirant pentru protecție puternică, eficientă și de lungă durată împotriva transpirației, în orice moment! Disponibil în toate farmaciile din țară.

Pin It on Pinterest