Deodorant sau Antiperspirant

feb. 2, 2016Uncategorized @ro5 comentarii

Deodorant sau antiperspirant

Deodorantul contine o substanta care se aplica pe piele, pentru a preveni mirosul neplacut al transpiratiei la subrat, picioare sau maini. Primul deodorant comercial a fost fabricat in 1888, se numea Mum, si a fost brevetat de Edna Murray, un inventator american, in Philadelphia, Pennsylvania, Statele Unite. Deodorantele nu opresc atat de eficient transpiratia. Ele actioneaza mai mult prin neutralizarea mirosului neplacut cauzat de bacteriile de pe piele din zona axilelor. Multe deodorante contin parfum, care nu fac altceva decat sa mascheze mirosul neplacut al transpiratiei. Deodorantele neutralizeaza mirosul neplacut, distrugand bacteriile care il cauzeaza. Aceste produse nu afecteaza cantitatea de transpiratie pe care corpul o produce. In aceasta directie actioneaza antiperspirantele, care inhiba activitatea glandelor sudoripare, prin blocarea si inchiderea porilor cu ajutorul astringentilor puternici cum sunt sarurile de aluminiu. Antiperspirantele au aparut un pic mai tarziu, pe la inceputul anilor 1900, ca o necesitate. Antiperspirantele dovedite clinic, in urma mai multor studii, asa cum este cazul antiperspirantului Odaban, reduc transpiratia. Daca media este 50% mai putina transpiratie excesiva in urma folosirii unui antiperspirant, in cazul Odaban aceasta a fost redusa cu pana la 90% dupa numai trei zile de folosire consecutiv.

Transpiratie excesiva?

In medie, un om transpira aproximativ 1 litru pe zi, dar aceasta se evapora fara ca noi sa remarcam. Putem transpira pana la 10 litri pe zi daca este foarte cald sau depunem un efort fizic sustinut. Cea mai deranjanta forma de transpiratie este cea de la axile, caci este vizibila si provoaca miros neplacut. Cu toate acestea, prin transpiratia la subrat eliminam doar 2% din cantitatea totala de perspiratie. Transpiratia excesiva apare atunci cand cineva transpira mult peste limita fara niciun stimul extern, cum ar fi caldura sau efortul fizic. Se estimeaza ca doar 2% din persoanele care se confrunta cu o transpiratie in exces sufera de hiperhidroza, care este o afectiune medicala. Hiperhidroza poate duce la o crestere a transpiratiei de pana la 5 ori mai mult decat este necesar in mod normal pentru reglarea temperaturii corpului. Ce folosim impotriva transpiratiei excesive: deodorant sau antiperspirant?

Care este cauza unei transpiratii excesive?

Cel mai adesea, nu poate fi gasita nicio cauza pentru transpiratia excesiva. Medicii o numesc idiopatica, adica din cauze necunoscute sau obscure. Cu toate acestea, pot exista influente genetice. Aproximativ 50% dintre clientii nostrii, care folosesc antiperspirantul Odaban in lupta cu transpiratia excesiva, au cel putin un membru al familiei care s-a confruntat sau are aceasta afectiune. Debutul transpiratiei excesive are loc cel mai frecvent dupa pubertate, insa s-au semnalat nenumarate cazuri de adolescenti si mai tineri, care transpira in exces, pe brate sau picioare. Un consult de specialitate, la aceasta varsta este absolut necesar. Poate fi doar o consecinta a modificarilor hormonale sau a stresului de la scoala, sau ca urmare a unui tratament medicamentos, dar totodata, poate indica o afectiune mai profunda care necesita un consult medical. Anumite medicamente administrate in tratamentul unor boli endocrine, diabet sau boli tiroidiene pot declansa o transpiratie excesiva. La fel si antidepresivele.

Odaban antiperspirant este special creat pentru a combate transpiratia excesiva indiferent de zona corpului. Datorita ambalarii sub forma de spray, el poate fi aplicat aproape pe orice zona a corpului si nu produce iritatii ca in cazul altor antiperspirante deoarece nu exista riscul de a pune prea mult. In zonele sensibile, Odaban poate fi pulverizat pe un tampon, dupa care se sterge zona ce urmeaza a fi tratata.

Odaban este un antiperspirant eficient care functioneaza cu adevarat in reducerea sau oprirea transpiratiei excesive!

Cum pot opri transpiratia excesiva?

Deodorant sau antiperspirant? Din fericire, exista atat deodorante cat si antiperspirante care pot face acest lucru. Eficacitatea lor este in stransa legatura cu concentratia substantei active precum si gradul de severitate al transpiratiei in exces. Odaban Antiperspirant Spray reduce transpiratia excesiva cu pana la 90% dupa doar trei aplicari, asa cum reiese din studiul efectuat la clinica dermatologica din Germania, Dermatest GmbH. Anumite modificari ale stilului de viata va pot ajuta in combaterea transpiratiei excesive: evitati ( sau nu consumati in exces) alimente condimentate, cofeina si alcool, nu purtati imbracaminte din material sintetic si incercati sa fie cat mai lejere si nu neglijati igiena zilnica. Bauturile calde si alimentele fierbinti sau picante pot declansa o transpiratie excesiva, cunoscuta si sub denumirea de transpiratie gustativa. Acestea ridica temperatura interna si astfel se declanseaza mecanismul de termoreglare al corpului. Cafeina stimuleaza glandele sudoripare iar alcoolul dilateaza vasele de sange care contribuie la cresterea cantitatii de perspiratie.

Daca va intrebati cum puteti controla transpiratia excesiva, folosind un deodorant sau antiperspirant, nu va faceti griji: incercati-le pe amandoua, si un deodorant si un antiperspirant, si doar apoi puteti decide singuri care este solutia perfecta si eficienta impotriva transpiratiei.

Odaban este mai mult decat un antiperspirant! Convinsi fiind de eficienta lui impotriva transpiratiei si a mirosului din pantofi, atat spray-ul antiperspirant cat si pudra pentru pantofi Odaban va sunt oferite cu o garantie extinsa pana la 30 de zile de la data achizitionarii.

Cumpara acum

Garantia Odaban Antiperspirant

Pin It on Pinterest