Cum scapi de mirosul picioarelor si pantofilor

apr. 3, 2019Odaban0 comentarii

Mirosul neplacut al picioarelor si pantofilor

Picioarele sau pantofii care miros sunt prilejul multor glume. Dar picioarele și încălțămintea mirositoare nu reprezintă o problemă de râs și este o condiție extrem de jenantă care poate provoca suferința si stres.

 

Controlul mirosului picioarelor si pantofilor

 Principalul lucru care alimentează mirosul piciorului este transpirația. Cu mai mult de 250.000 glande sudoripare, picioarele sunt una dintre părțile corpului care transpira cel mai mult. Într-o zi, fiecare picior poate produce mai mult de o halbă de sudoare! Transpiratia este practic doar sare și apă, deci nu are un miros distinctiv. Mirosul este cauzat de bacteriile de pe pielea noastră, care se hrănesc cu transpirația, și elimină deșeurile, care au un miros puternic. Purtarea aceleiași perechi de pantofi în fiecare zi înseamnă că transpirația se acumulează în interiorul pantofilor. Aceasta menține pantofii umezi, contribuind la producerea de transpirație excesivă, creșterea bacteriană și deseori un miros neplăcut. În cazul în care încălțămintea dvs. este lăsată să se usuce pentru câteva zile, mirosul de obicei se estompează. Dar odată ce puneți încălțămintea din nou, căldura se întoarce impreuna cu mirosul neplacut. Deși există un număr mare de factori care cauzează mirosul picioarelor, vestea bună este că, la fel ca aproape orice condiție, exista soluții și moduri diferite de a face față acestei situații. Cu toate acestea, înainte  de a scapa de mirosul pantofilor este important de retinut care sunt cauzele pentru care ne confruntam cu aceasta situatie extrem de stanjenitoare. Unele dintre cauze includ:

 

Igiena personala precara

 Pentru o mulțime de oameni care suferă astăzi de picioare urat mirositoare sau de mirosul intepator al pantofilor, se pare că principala cauza este o igienă personală deficitara. Cu toate acestea, dacă sunteți tipul foarte curat care menține o bună igienă personală, dar totuși va confruntati cu aceasta problema, cauza este alta.

 Hiperhidroza

 Hiperhidroza este o afecțiune care se caracterizează prin transpirații anormal de mari, care depășesc cantitatea necesară pentru reglarea temperaturii corpului. În ciuda faptului că hiperhidroza este în primul rând o povară fizică, tulburarea poate totuși să deterioreze calitatea vieții dintr-o perspectivă psihologică, emoțională și socială. Conform rapoartelor medicale, mai mult de 3% din întreaga populație britanică suferă de această  afectiune cunoscuta sub numele de hiperhidroză palmo-plantara. Hiperhidroza palmara si plantara debuteaza de cele mai multe ori la o varsta destul de frageda, in general in jurul varstei de 13 ani. Netratata, aceasta afectiune banala poate afecta considerabil calitatea vietii individului.

Transpiratia excesiva a picioarelor cauzata de stres

Transpirația excesivă din cauza agitației poate fi stânjenitoare. Unele persoane ajung chiar să evite situații sociale sau profesionale, temându-se că starea de agitație, nervozitate sau anxietate ar putea provoca o transpirație abundentă. Atunci cand ne suparam foarte tare, corpul nostru atinge „punctul de fierbere” prin eliberarea hormonilor de stres, adica cresterea nivelului de cortizol in organism. Tot in categoria cauzele transpiratiei intra si accelerarea ritmului cardiac, cresterea tensiunii arteriale si a temperaturii corpului care sunt combinatia perfecta ce favorizeaza transpiratia in exces. Furia este o emotie sanatoasa si normala in anumite situatii, dar cand ne pierdem cumpatul in mod regulat poate fi un semnal de alarma.

Remediu impotriva mirosului din pantofi

ODABAN Pudra pentru Pantofi absoarbe transpiratia, creand un mediu uscat ce reduce proliferarea bacteriilor. Produsul actioneaza in doua feluri: in primul rand absoarbe o parte din transpiratie apoi pudra reduce multiplicarea bacteriilor prin crearea unui habitat curat. Datorita puternicelor  proprietati bactericide provenite din ingredientele naturale, pudra ODABAN distruge in totalitate bacteriile ramase, reducand considerabil sau chiar eliminand riscul de aparitie a mirosului neplacut, atat la nivelul pielii piciorului cat si al sosetelor sau pantofilor. Controleaza mirosul neplacut al pantofilor si picioarelor cu Pudra Odaban care, de peste 30 de ani inlatura cele mai cunoscute bacterii responsabile de mirosul neplacut: Trichophyton Mentagrophytes, Micrococcus sp, Brevibacterium, Bacillus Acinetobacterium, Trichophyton mentagrophytes.

 

Pin It on Pinterest