fbpx

Chiar dacă menopauza este un fenomen perfect natural, nu este printre cele mai plăcute. Din acest motiv, cu cât reușim să ținem sub control cât mai multe din simptomele asociate acesteia, cu atât putem transforma întreaga experiență într-una suportabilă. Acest lucru se aplică și bufeurilor, prezente în special în timpul nopții – află ce poți face în acest sens!

Odaban Antiperspirant Spray 30 ml

De ce apar bufeurile?

Bufeurile, cunoscute și drept simptome vasomotorii, se numără printre cele mai frecvente simptome ale menopauzei și chiar pre-menopauzei (prezente în perioada de tranziție către menopauză). Acestea constau în senzații bruște de căldură resimțite în zona pieptului, a feței și a capului și sunt adesea însoțite de înroșire, transpirație și chiar frisoane. Apar cel mai des noaptea, creând un disconfort major în timpul somnului (în special vara).

Cauzele bufeurilor nu sunt clar stabilite, însă se consideră că sunt asociate dereglărilor hormonale care încep în perioada pre-menopauzei – mai exact, al nivelului de estrogen și progesteron. Această dereglare are impact asupra funcției de reglare a temperaturii corpului, ducând la apariția bufeurilor. De asemenea, este posibil ca acestea să fie influențate și de modificările de la nivelul hipotalamusului, care poate detecta greșit nevoia de a răci corpul.

Conform statisticilor internaționale, aproape 85% din femei se confruntă cu bufeuri în timpul menopauzei, efectele durând în medie 5-7 ani. Se consideră că persoanele obeze au o incidență crescută privind bufeurile.

Sfaturi utile pentru a gestiona bufeurile

Cu cât se manifestă pe perioade îndelungate, cu atât este mai important să deții cât mai mult control asupra acestui simptom neplăcut. Urmează recomandările următoare:

– bufeurile pot fi însoțite atât de senzație puternică de căldură, cât și de frisoane, de aceea este important să porți mai multe straturi de haine, pentru a le da jos sau pune la loc după cum este necesar;

– poartă articole de îmbrăcăminte (în special lenjeria intimă) din materiale naturale precum bumbacul și alege lenjerie de pat tot din bumbac;

– hidratarea este esențială și nu ține cont doar de apa băută, ci și de alimentele consumate, în special fructele și legumele cu conținut ridicat de apă: țelină, ridichi, castraveți, salată verde, spanac, ardei gras, dovlecel, roșii, pepene (roșu, galben), căpșune, piersici;

– în special vara, evită alimentele picante, întrucât acestea intensifică efectul bufeurilor și transpirația în general;

– se recomandă să eviți sau să reduci cât mai mult și consumul de cofeină, întrucât poate spori efectul bufeurilor;

– păstrează-ți dormitorul răcoros, chiar și pe timp de noapte, însă ține la îndemână un cearceaf sau o pătură subțire din bumbac;

– evită activitatea fizică seara și încearcă să faci sport dimineața, într-un mediu răcoros, bine ventilat.

Cum te poate ajuta Odaban Antiperspirant Spray

Odaban Spray Antiperspirant este recomandat în special pentru hiperhidroza axilară, însă poate fi util și în cazul bufeurilor nocturne. Cu un conținut de clorhidrat de aluminiu în concentrație de 20%, într-o bază de alcool denaturat și silicon PEG-12 dimethicone, acesta asigură protecție intensă și de lungă durată: aluminiul nu se absoarbe în piele, ci rămâne la suprafață, formând un complex insolubil cu proteinele din piele. Pelicula formată la nivelul pielii ajută la reducerea glandelor sudoripare și, astfel, și la producerea de transpirație.

Se recomandă ca Odaban Spray Antiperspirant să fie aplicat, la început, timp de 3-5 ori pe săptămână, în funcție de cât de repede se duce efectul, iar ulterior, de doar 1-2 ori pe săptămână. Produsul trebuie aplicat seara, înainte de culcare, obligatoriu pe pielea uscată. Astfel, contribuie la menținerea unui control parțial asupra bufeurilor, prin reducerea semnificativă a transpirației excesive pe timpul nopții.

Pentru a te bucura în continuare de activitățile zilnice, caută și aplică soluții prin care să ții sub control cât mai multe din simptomele menopauzei – inclusiv bufeurile! Urmează sfaturile noastre și folosește Odaban Antiperspirant Spray, pentru o experiență cât mai suportabilă și, de ce nu, plăcută, în perioada pre-menopauzei și a menopauzei.

Pin It on Pinterest