Afla cum scapi de mirosul neplacut al picioarelor si pantofilor

mart. 21, 2016Odaban8 comentarii

Mirosul neplacut al picioarelor si pantofilor

Afla cum scapi de mirosul neplacut al picioarelor si pantofilor !

Cele mai multe glande sudoripare se gasesc pe maini, picioare si in zona axilelor. Desi transpiratia in sine este inodora, adica nu are miros, este formata din apa (peste 99%), proteine si uleiuri, ea creeaza un mediu benefic pentru anumite bacterii, care se inmultesc rapid si provoaca acel miros neplacut din pantofi sau picioare. Aceste bacterii se regasesc in mod natural pe pielea noastra, ca parte a florei umane, si produc miros exponential cu cantitatea de transpiratie. Cu cat picioarele transpira mai mult, cu atat cresc sansele sa dezvoltam acel miros intepator din pantofi. Pe talpa piciorului si intre degete se gasesc cele mai multe glande sudoripare, aproximativ 1000 de glande sudoripare per cm patrat, ceea ce inseamna ca produc o cantitate foarte mare de transpiratie. Comparativ cu mainile, transpiratia de pe picioare nu se evapora atat de repede. Mirosul picioarelor mai poate fi si o consecinta a unei afectiuni, care nu este grava din punct de vedere medical, hiperhidroza (transpiratie excesiva), dar care are un impact social foarte mare. Avand in vedere ca sosetele sunt in contact direct cu picioarele noastre, este foarte important materialul din care acestea sunt confectionate. Poliesterul si nylonul sunt doua materiale foarte des folosite, dar sunt materiale sintetice care nu permit o ventilatie corespunzatoare a piciorului. In acest scop, sunt recomandate sosetele din bumbac sau lana, in functie de anotimp. Proprietatile antibacteriene naturale ale bumbacului, pot contribui la diminuarea mirosului neplacut al piciorului. Dezvoltarea bacteriana din interiorul pantofilor este mult mai mare decat alte zone ale corpului, deoarece acestia nu sunt spalati atat de des precum sosetele, iar celulele de piele moarta, murdaria si uleiurile care se acumuleaza in pantofi contribuie in mod direct la dezvoltarea mirosului din pantofi.

Remediu impotriva mirosului din pantofi

Pe fiecare picior se regasesc aproximativ 250.000 de glande sudoripare. Enorm de mult. Spre deosebire de maini sau fata, picioarele sunt acoperite mai tot timpul. Fiind slab ventilate, transpiratia picioarelor si caldura devin un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor responsabile cu mirosul neplacut. Rezultatul este un amestec de compusi volatili de sulf. Din pacate, aceasta bacterie este prezenta si in pantofii preferati. Potrivit medicilor dermatologi, mirosul picioarelor este mai probabil sa apara atunci cand transpiratia este absorbita de pantofi, iar acestia sunt purtati inainte sa se usuce.

Vestea buna este ca exista o solutie: Odaban Pudra pentru Pantofi si Picioare ! Tratamentul pentru fiecare pereche de pantofi este de 7 pana la 10 zile iar efectul garantat este minim 6 luni!

Pin It on Pinterest